Warhammer

Een jongeman (Daan) uit Pijnacker die onlangs is verhuisd vanuit Scheveningen heeft met behulp van de SWOP een Warhammer-middag georganiseerd. Hij kwam binnen met de hulpvraag: ”Ik ben op zoek naar sociale contacten, kun je me daarbij helpen?”

Heel vaak denken we dan aan het aansluiten bij een club of het doen van vrijwilligerswerk. Maar het organiseren van een activiteit/evenement is ook een heel mooi concept om je netwerk te vergroten. Je ontwikkelt (nieuwe) vaardigheden zoals organiseren, onderzoeken, contact leggen, budgetteren enzovoorts. Naast het ontmoeten van nieuwe mensen en iets doen wat je leuk vindt, geeft het vaak enorm veel energie dat je iets helemaal zelf hebt gedaan. Natuurlijk helpt de SWOP de eerste tijd mee door mee te denken, verbindingen te leggen en/of in de promotie.

Onlangs heeft Daan de middag georganiseerd in de Schakelaar. Hij heeft eerst een presentatie gegeven over wat Warhammer eigenlijk inhoudt, daarna hebben alle bezoekers een ‘strijder’ in elkaar gezet en geschilderd. Tot slot hebben zij het Warhammerspel, met hun pas geschilderde strijder, in teams tegen elkaar gespeeld. Al met al een leuke creatieve middag waardoor Daan allerlei nieuwe mensen heeft ontmoet en ook afspraken gemaakt nog eens verder te gaan met het spel.

Heb je zelf ook een idee om iets te organiseren? Neem contact met ons op of kom eens langs bij een SWOP-locatie in jouw buurt en vraag naar de mogelijkheden.