Duurzaamheid, het komt veel voorbij in het nieuws, maar dan gaat veelal over doelen en rapporten op internationale schaal. Wat zijn dingen die je zelf kunt doen om wat duurzamer te leven? We organiseren een collegereeks waarbij een jonge studente dit onderwerp met oudere geïnteresseerden bespreekt. Hierdoor krijgen beide generaties een frisse blik op wetenschappelijke en actuele onderwerpen én op elkaar.

Jante studeert Vitality & Ageing aan de Universiteit Leiden en heeft een achtergrond in biofarmacie. Tijdens haar keuzevakken is ze de richting van duurzaamheid ingegaan, wat altijd al een interesse was. Dit omdat het een actueel, constant veranderend en ontwikkelend onderwerp is. Het lijkt Jante leuk om haar kennis over het onderwerp te delen en het gesprek aan te gaan met jullie! Per college wordt een ander onderwerp omtrent duurzaamheid besproken.

  • College 1 – woensdag 14 augustus: Duik in de Duurzame Energie
    In dit eerste college nemen we samen de hernieuwbare energiebronnen onder de loep. Zullen zonne-energie, windkracht en andere groene krachten ons van genoeg energie voorzien?
  • College 2 – woensdag 21 augustus: Onderweg naar Groen Transport
    Het tweede college zal een blik werpen op de vervuilende impact van transport. Het wordt steeds drukker op de weg met vervuilende vervoermiddelen, hoe kunnen we hier verandering in brengen
  • College 3 – woensdag 28 augustus: Duurzaamheid in Huis
    Tijdens het derde college blijven we lekker dicht bij huis. Hoe kun je er in huis voor zorgen dat je zo min mogelijk energie gebruikt? Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.
  • College 4 – woensdag 4 september: Nederland in de EU: Duurzaamheid Internationaal
    Duurzaamheid houdt natuurlijk niet op in Nederland, dus in het laatste college kijken we naar Duurzaamheid in de EU. Wat gebeurt er in de EU op het gebied van duurzaamheid? Hoe ziet onze (duurzame) toekomst eruit?

Data: Woensdagen 14, 21, 28 augustus en 4 september.
Tijd: Inloop vanaf 14:15 uur, start colleges om 14:30 uur.
Locatie: Huiskamer voor de buurt Keijzershof (Floralaan 102, Pijnacker)
Kosten: €15,- voor de hele reeks, incl. een kopje koffie/thee per college. Het volledige bedrag dient per pin betaald te worden bij de eerste bijeenkomst.

Aanmelden vóór dinsdag 13 augustus: via info@swop.nl of via 015-3699699.